Skip navigation.
Home
The QNX Community Portal

View topic - cygdrive error message

cygdrive error message

Read-only archive of qnx.newuser (Installation, configuration and administration of the QNX Neutrino or QNX Momentics environments) at inn.qnx.com

cygdrive error message

Postby hamza » Thu Jul 26, 2007 11:52 pm

Hello,
I have a strange problem.
I developped an application on a host machine running WINXP on QNX momentics
developpement suite 6.3.0 SP3.
I want to execute this application on a target machine running QNX momentics
6.3.0 SP3 OS, I'm able to find the executable on the target machine but with
different name. The real executable name is projet.exe and on the target
machine it's name changes to projet.exeqnx115486325. So now I don't really
now if it's the executable I deployed or something else, so my question is:
if it's really the executable (my application), how can I execute it to see
the massages displayed from it, in other words, how can I execute it ?
Another issue is when I try to debug my application I receive a message
telling :
info tidinfo

Threads for pid 1085478 (tmp/projet.exeqnx1185492828223)

Tid: State: Flags:

1 3 0

No source file named projet.cpp.

[Switching to process 1085478 (state = 0x03)]

info tidinfo

Threads for pid 1085478 (tmp/projet.exeqnx1185492828223)

Tid: State: Flags:

*1 3 0

info sharedlibrary

From To Syms Read Shared Object Library

0xb0314028 0xb035574c No /cygdrive/c/QNX630/target/qnx6/x86/lib/libc.so.2

No source file named projet.cpp.

I don't understand this error. More, I can't even step front or back in the
code while debugging because all the buttons are disabled.

I really need your help

Thank you
hamza
 

Re: cygdrive error message

Postby Rodney Dowdall » Fri Jul 27, 2007 12:44 am

Hello Hamza

Which IDE are you using? If you are using IDE 4.0.1, did you put the
qconn update on your target?

Also the project that you are running, is it a debug version? Did you
build a debug version? The icon for the application in the C/C++ view
should be a bug.

Are you adding the .exe to your project name? You are building your
executable for a QNX target, correct? And for the correct architecture?

Thanks,
Rodney




hamza wrote:
Hello,
I have a strange problem.
I developped an application on a host machine running WINXP on QNX momentics
developpement suite 6.3.0 SP3.
I want to execute this application on a target machine running QNX momentics
6.3.0 SP3 OS, I'm able to find the executable on the target machine but with
different name. The real executable name is projet.exe and on the target
machine it's name changes to projet.exeqnx115486325. So now I don't really
now if it's the executable I deployed or something else, so my question is:
if it's really the executable (my application), how can I execute it to see
the massages displayed from it, in other words, how can I execute it ?
Another issue is when I try to debug my application I receive a message
telling :
info tidinfo

Threads for pid 1085478 (tmp/projet.exeqnx1185492828223)

Tid: State: Flags:

1 3 0

No source file named projet.cpp.

[Switching to process 1085478 (state = 0x03)]

info tidinfo

Threads for pid 1085478 (tmp/projet.exeqnx1185492828223)

Tid: State: Flags:

*1 3 0

info sharedlibrary

From To Syms Read Shared Object Library

0xb0314028 0xb035574c No /cygdrive/c/QNX630/target/qnx6/x86/lib/libc.so.2

No source file named projet.cpp.

I don't understand this error. More, I can't even step front or back in the
code while debugging because all the buttons are disabled.

I really need your help

Thank you

Rodney Dowdall
 

Re: cygdrive error message

Postby Rodney Dowdall » Fri Jul 27, 2007 6:52 pm

Hello Hamza

Please keep this conversation in newsgroup so that others may benefit
from the information.

I'm pretty sure that you are using the IDE 3.0. If you start the IDE
and go to Help->About it should tell you the version. I would install
the the IDE 4.0.1 update from the myQNX website. You will then have to
update the qconn. The old qconn will still work, but it will have some
version mismatches with the IDE.

Are you launching the debug version on the target? Are you using a
debug launch to get it to the target from the IDE? If you use run
launch config, then you won't be debugging. Also if you try and debug
the o variant, you won't get anything because the o variant will not
contain debugging symbols.

Are you adding the .exe to the executable yourself through a rename?
Don't do this. Binaries don't need a .exe to run on QNX. It probably
won't hurt anything, but you don't need to do it, so I wouldn't.

Are you doing your building from command line and trying to use the IDE
to debug your program?

Thanks,
Rodney




Thanks Rodney for your answer,

I don't know how to find the version of the IDE I'm using but I can >tell
that once I installed the developement suite 6.3.0 SP3 I didn't make >any
update to it, so if it's really important, just tell me how I can find
the
version and I'll tell you in the next message.
I didn't put the qconn update on the target because it qworks
correctly, I'm
able to ping drom both machine successfully and as I said on my last
message
I'm able to find my application executable on the target machine in >/tmp
folder.
I build my project with debug options and I can see the binaries
created in
the x86-o folder and in x86-o-g folder too so no problem from this
side. To
confirm this I'm seeing the bug as the icon for the application.
I added the .exe to my executable file name and I built it for a QNX
target
using this command :
QCC -Vgcc_ntox86 -g

I think this is the right way to do it for x86 platform.
Now I want to know how to debug my application correctly.
When I try to debug it I'm not able to do it because all the control
buttons
for debugger are disabled and I can't see the line that is executing
highlighted or underlined so I can't do anything.
Another issue : When I try to run the appliaction I got the following
messages :
info tidinfo

Threads for pid 737321 (tmp/projet.exeqnx1185487516487)

Tid: State: Flags:

1 3 0

No source file named projet.cpp.

[Switching to process 737321 (state = 0x03)]

info tidinfo

Threads for pid 737321 (tmp/projet.exeqnx1185487516487)

Tid: State: Flags:

*1 3 0

info sharedlibrary

From To Syms Read Shared
Object Library

0xb0314028 0xb035574c No
/cygdrive/c/QNX630/target/qnx6/x86/lib/libc.so.2

No source file named projet.cpp.

If you know the source of these messages, I think it will help to >resolve
the problem.

Thank you Rodney.


Rodney Dowdall wrote:
Hello Hamza

Which IDE are you using? If you are using IDE 4.0.1, did you put the
qconn update on your target?

Also the project that you are running, is it a debug version? Did you
build a debug version? The icon for the application in the C/C++ view
should be a bug.

Are you adding the .exe to your project name? You are building your
executable for a QNX target, correct? And for the correct architecture?

Thanks,
Rodney




hamza wrote:
Hello,
I have a strange problem.
I developped an application on a host machine running WINXP on QNX
momentics developpement suite 6.3.0 SP3.
I want to execute this application on a target machine running QNX
momentics 6.3.0 SP3 OS, I'm able to find the executable on the target
machine but with different name. The real executable name is
projet.exe and on the target machine it's name changes to
projet.exeqnx115486325. So now I don't really now if it's the
executable I deployed or something else, so my question is:
if it's really the executable (my application), how can I execute it
to see the massages displayed from it, in other words, how can I
execute it ?
Another issue is when I try to debug my application I receive a
message telling :
info tidinfo

Threads for pid 1085478 (tmp/projet.exeqnx1185492828223)

Tid: State: Flags:

1 3 0

No source file named projet.cpp.

[Switching to process 1085478 (state = 0x03)]

info tidinfo

Threads for pid 1085478 (tmp/projet.exeqnx1185492828223)

Tid: State: Flags:

*1 3 0

info sharedlibrary

From To Syms Read Shared Object Library

0xb0314028 0xb035574c No /cygdrive/c/QNX630/target/qnx6/x86/lib/libc.so.2

No source file named projet.cpp.

I don't understand this error. More, I can't even step front or back
in the code while debugging because all the buttons are disabled.

I really need your help

Thank you

Rodney Dowdall
 


Return to qnx.newuser

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron