Skip navigation.
Home
The QNX Community Portal

View topic - CVS extssh with CVSNT server

CVS extssh with CVSNT server

Read-only archive of qnx.development_tools (Self-hosted graphical development with the Eclipse IDE and cross-hosted development on Solaris, Linux, or Windows) at inn.qnx.com

CVS extssh with CVSNT server

Postby kwschumm » Mon Oct 02, 2006 9:18 pm

I'm trying to get CVS in Momentics 6.3.0 SP2 IDE working with extssh to a
CVSNT eclipse server. It all works fine with pserver connection. The CVSNT
machine has the latest cygwin sshd installed and running. ssh from the
development machine (using putty) can connect and login to the server just
fine. When attempting a file compare from the repository it errors out with
the message "The server reported an error while performing the 'cvs
valid-requests' command".

Anyone run into this before? There's some noise on the cvs groups about this
sort of error but none of the suggested remedies have helped. I really need
to get this working on ssh so our distributed team can share the repository.
kwschumm
Senior Member
 
Posts: 306
Joined: Fri Sep 17, 2004 12:46 pm

Re: CVS extssh with CVSNT server

Postby kwschumm » Wed Oct 04, 2006 10:03 pm

"Ken Schumm" <kwschumm@qsolv.com> wrote in message
news:efrv2u$nqm$1@inn.qnx.com...
I'm trying to get CVS in Momentics 6.3.0 SP2 IDE working with extssh to a
CVSNT eclipse server. It all works fine with pserver connection. The CVSNT
machine has the latest cygwin sshd installed and running. ssh from the
development machine (using putty) can connect and login to the server just
fine. When attempting a file compare from the repository it errors out
with
the message "The server reported an error while performing the 'cvs
valid-requests' command".

For future reference I got this working.

When logging in with putty it launches bash, which runs .bash_profile, which
sets up the environment so the PATH includes the path to the CVSNT binaries.

When eclipse uses extssh to connect, bash is not started and the environment
is not set right. The solution was to add the CVSNT binary path to the
Windows environment (don't forget to reboot like I did, which caused another
few wasted hours).
kwschumm
Senior Member
 
Posts: 306
Joined: Fri Sep 17, 2004 12:46 pm


Return to qnx.development_tools

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron