Skip navigation.
Home
The QNX Community Portal

View topic - IDE and dualhead video on QNX 6.3

IDE and dualhead video on QNX 6.3

Read-only archive of qnx.development_tools (Self-hosted graphical development with the Eclipse IDE and cross-hosted development on Solaris, Linux, or Windows) at inn.qnx.com

IDE and dualhead video on QNX 6.3

Postby Martin Gagnon » Fri Feb 02, 2007 9:32 pm

Hi all,

I've recently tried the IDE (Eclipse) on QNX 6.3 SP3. It work well when
my computer is setup using regular video setting, so with only one
monitor. On the same hardware, if I enable the second display using the
"PHGFX" environment variable that contain:
export PHGFX="io-graphics -c /some_path/io-graph.conf"

Photon work properly on 2 monitor with the DualHead enabled.. but
Eclipse Never start, it just popup a little window with a kind of dump
of environement variable values.. (some path to Java stuff, etc..). I

So I tought it's because of the different way to start photon.. with the
PHGFX environement variable etc.. So I try to use a Single monitor setup
on my "io-graph.conf", I keep exactly the save file as the dualhead
version.. but I've disabled the second output.. It's works no problem..

I guess it's the same problem with QNX SP2 and SP1... I'll try, may be.

Anyone had the same problem ? There's some work around ?


Thanks for you help

Martin


Here my io-graph.conf files..

io-graph.conf for DualHead
=======================================================================
[GLOBAL]
devices = matroxg

[DEVICE.matroxg]
dllpath = devg-matroxg.so

pci_vendor_id = 0x102b
pci_device_id = 0x2527
pci_index = 0

displays = 2

plugins = photon

photon =

[DEVICE.matroxg.1]
xres = 1280
yres = 1024
bitpp = 16
refresh = 60

[DEVICE.matroxg.0]
xres = 1280
yres = 1024
bitpp = 16
refresh = 60
region_x = 1280


[PLUGIN.photon]
dllpath = gri-photon.so

=======================================================================

io-graph.conf for Single Display (the one that works..) like when not
using the io-graphic -c onption and the PHGFX at all.
======================================================================
[GLOBAL]
devices = matroxg

[DEVICE.matroxg]
dllpath = devg-matroxg.so

pci_vendor_id = 0x102b
pci_device_id = 0x2527
pci_index = 0

displays = 1

plugins = photon

photon =

xres = 1280
yres = 1024
bitpp = 16
refresh = 60


[PLUGIN.photon]
dllpath = gri-photon.so

======================================================================
Martin Gagnon
 

Re: IDE and dualhead video on QNX 6.3

Postby Rodney Dowdall » Fri Feb 02, 2007 10:30 pm

Hello Martin

It's a bug in SWT. I'm working on fixing it right now. Should be fixed
in the upcoming Neutrino IDE release ( IDE 4.0.1 )

Thanks,
Rodney


Martin Gagnon wrote:
Hi all,

I've recently tried the IDE (Eclipse) on QNX 6.3 SP3. It work well when
my computer is setup using regular video setting, so with only one
monitor. On the same hardware, if I enable the second display using the
"PHGFX" environment variable that contain:
export PHGFX="io-graphics -c /some_path/io-graph.conf"

Photon work properly on 2 monitor with the DualHead enabled.. but
Eclipse Never start, it just popup a little window with a kind of dump
of environement variable values.. (some path to Java stuff, etc..). I

So I tought it's because of the different way to start photon.. with the
PHGFX environement variable etc.. So I try to use a Single monitor setup
on my "io-graph.conf", I keep exactly the save file as the dualhead
version.. but I've disabled the second output.. It's works no problem..

I guess it's the same problem with QNX SP2 and SP1... I'll try, may be.

Anyone had the same problem ? There's some work around ?


Thanks for you help

Martin


Here my io-graph.conf files..

io-graph.conf for DualHead
=======================================================================
[GLOBAL]
devices = matroxg

[DEVICE.matroxg]
dllpath = devg-matroxg.so

pci_vendor_id = 0x102b
pci_device_id = 0x2527
pci_index = 0

displays = 2

plugins = photon

photon =

[DEVICE.matroxg.1]
xres = 1280
yres = 1024
bitpp = 16
refresh = 60

[DEVICE.matroxg.0]
xres = 1280
yres = 1024
bitpp = 16
refresh = 60
region_x = 1280


[PLUGIN.photon]
dllpath = gri-photon.so

=======================================================================

io-graph.conf for Single Display (the one that works..) like when not
using the io-graphic -c onption and the PHGFX at all.
======================================================================
[GLOBAL]
devices = matroxg

[DEVICE.matroxg]
dllpath = devg-matroxg.so

pci_vendor_id = 0x102b
pci_device_id = 0x2527
pci_index = 0

displays = 1

plugins = photon

photon =

xres = 1280
yres = 1024
bitpp = 16
refresh = 60


[PLUGIN.photon]
dllpath = gri-photon.so

======================================================================
Rodney Dowdall
 

Re: IDE and dualhead video on QNX 6.3

Postby Martin Gagnon » Sat Feb 03, 2007 3:12 am

On 2007-02-02, Rodney Dowdall <rdowdall@qnx.com> wrote:
Hello Martin

It's a bug in SWT. I'm working on fixing it right now. Should be fixed
in the upcoming Neutrino IDE release ( IDE 4.0.1 )


Thanks Rodney, I'm happy to know that's a known issue .. I'll check for this
update time to time..

Martin
Martin Gagnon
 


Return to qnx.development_tools

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron