Skip navigation.
Home
The QNX Community Portal

View topic - Problems with EFS image

Problems with EFS image

Read-only archive of qnx.bsp (Discuss building an image, flashing a board or using a BSP) at inn.qnx.com

Problems with EFS image

Postby Nito » Tue Jan 30, 2007 4:39 pm

Hi all!

I'm now trying to work with QNX over my Total5200v2.

I has created a QNX System Builder Project with this functionallity:

serial ports,
pci server,
network driver,
remote debug,
flash driver (devf-mgt5200 -s0xfc000000, 64M),
usb,
graphics,
spi,
and i2c.

Using the 'Combine image(s)' button, I has added to it an IPL (the ipl-mgt5200) with a pad of 128KB. In the 'Final processing' section, I has fixed a 0x20000 offset and binary format.

I has built the project, downloaded and programmed the flash memory with it using the instructions:

dn ipl.bin
fp fe000000 fe020001 20000

dn -s mgt5200.srec
fp fe040000 fee9bfff 20000


After that, I has created an QNX System Builder EFS Project with the QNX Momentics IDE and I only has added one file (/usr/lib/libAp.so.3) to this project. I has filled the following project properties as follows:

Block size: 256K
Filesystem: ffs3
Filter:
Image mount point: /
Maximum Image Size: 32M
Minimum Image Size:256K
Spare Blocks: 6

I has built it and I has downloaded it and programmed it into the flash memory using the commands:

dn mgt5200.gag-flash1.efs
fp fc000000 fc2fffff 20000

Now, I'm trying to get access to my flash filesystem using the flashtcl and devf-mgt5200 binaries, but I don't know how to do it. My attempts are been always failed.

Could anybody gives me some help??

Thanks in advance.

Benito Urquiola
Nito
New Member
 
Posts: 1
Joined: Tue Jan 30, 2007 3:06 pm

Return to qnx.bsp

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests