Skip navigation.
Home
The QNX Community Portal

View topic - Keyboard not working with QNX on Beagleboard

Keyboard not working with QNX on Beagleboard

General Help about QNX

Keyboard not working with QNX on Beagleboard

Postby Noir » Tue Aug 21, 2012 3:45 pm

Hi @all,

I think my QNX started correct on QNX (I can see some rotating gears on the monitor), but there is no reaction if i hit a key on the keyboard.
The terminalprogramm (Putty) told me at the beginning that the usb Port/Hub is initialized (and the LED is also green), so what could be the problem?
The Beagleboard is powered via a 4,5V power plug and if I use the command "usb" in the terminal, then my keyboard is listed there (most of the time with adress 4)

Any idea?

bests,
Noir
Noir
Active Member
 
Posts: 31
Joined: Mon Aug 20, 2012 4:59 pm

Re: Keyboard not working with QNX on Beagleboard

Postby Tim » Tue Aug 21, 2012 4:25 pm

Noir,

Have you started the USB (io-usb) and HID (io-hid) driver on QNX? You need those 2 drivers running to actually use a USB keyboard. If you are using Photon I believe you also need devi-hid.

Tim
Tim
Senior Member
 
Posts: 1390
Joined: Wed Mar 10, 2004 12:28 am

Re: Keyboard not working with QNX on Beagleboard

Postby Noir » Tue Aug 21, 2012 5:36 pm

Hi Tim,

thanks for the fast reply!
I checked now my buildfile and there isn´t a HID entry. I will now try to add this, thanks.
I will give a reply later if this worked :)

Noir
Noir
Active Member
 
Posts: 31
Joined: Mon Aug 20, 2012 4:59 pm


Return to Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests