Skip navigation.
Home
The QNX Community Portal

View topic - Can you mount QNX from Linux?

Can you mount QNX from Linux?

For the old QNX2 and QNX4 RTOS

Can you mount QNX from Linux?

Postby h011ywood » Thu Sep 18, 2003 5:03 pm

Is this possible? To run linux, and then mount a QNX partition? I have searched for this and have come up with nothing. Any ideas?
h011ywood
New Member
 
Posts: 3
Joined: Thu Sep 18, 2003 2:54 pm

Postby noc » Thu Sep 18, 2003 8:33 pm

sure you can. eg: if you qnx is on the first hard disk /dev/hda, run "fdisk -l /dev/hda" to find out the actual number, say, /dev/hda2

mkdir /mnt/qnx
mount -o ro -t qnx4 /dev/hda2 /mnt/qnx

If you get an error, it's probably because you didn't enable QNX filesystem in the kernel. Re config/build the kernel to include QNX4 filesystem support.
noc
Senior Member
 
Posts: 1634
Joined: Sat Jul 06, 2002 4:34 am


Return to QNX2 and QNX4

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests