Skip navigation.
Home
The QNX Community Portal

View topic - Using Host name in TCP/IP Networking

Using Host name in TCP/IP Networking

For the old QNX2 and QNX4 RTOS

Using Host name in TCP/IP Networking

Postby sivaram_qnx » Thu Jan 07, 2010 8:35 pm

Hi everybody,
I am having a strange problem, I have set up TCP/IP network windows and QNX machines, When I am testing the connection, If I ping using the ipaddress of the windows machine it works fine, but when I try to ping using the hostname, I see error unknown host. (Note: Name server here is not configured correct, hence i added the IP in the /etc/hosts file).
If I do the above in another QNX machine which is also in the same network, everything seems to work fine.
Any Ideas, what could be the Issue?
sivaram_qnx
New Member
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 07, 2006 8:02 pm

RE: Using Host name in TCP/IP Networking

Postby mario » Thu Jan 07, 2010 10:28 pm

Check the config of the file /etc/resolv.conf it indicates how to resolve name.
mario
QNX Master
 
Posts: 4132
Joined: Sun Sep 01, 2002 1:04 am

RE: Using Host name in TCP/IP Networking

Postby sivaram_qnx » Fri Jan 08, 2010 1:20 am

Thank you very much.

I modified the /etc/hosts file with ipaddress and hostname
also I commented out all entries in /etc/resolv.conf. It works fine now.
sivaram_qnx
New Member
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 07, 2006 8:02 pm


Return to QNX2 and QNX4

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests