Skip navigation.
Home
The QNX Community Portal

View topic - QNX 4 boot problems

QNX 4 boot problems

For the old QNX2 and QNX4 RTOS

QNX 4 boot problems

Postby kenny_gone_mad » Tue Sep 10, 2013 3:11 am

Hi guys,

I'm currently having problems booting a QNX machine that i support, however the problem isn't consistent, apparently this happened about 7 times, and then the machine booted ok, just wondering if anyone has any insight on a possible cause.

an image with the error message's that the machine is giving:
Image
kenny_gone_mad
New Member
 
Posts: 3
Joined: Thu Aug 22, 2013 6:53 am

Re: QNX 4 boot problems

Postby mario » Tue Sep 10, 2013 4:47 am

Try a chkfsys / to make sure the hd is ok, but you might be looking at dying hardware or maybe cabling issue.
mario
QNX Master
 
Posts: 4132
Joined: Sun Sep 01, 2002 1:04 am

Re: QNX 4 boot problems

Postby maschoen » Tue Sep 10, 2013 6:03 am

Most likely a failing hard drive. I hope you have a backup. If not, find a way to duplicate the disk as soon as possible and pray.
maschoen
QNX Master
 
Posts: 2644
Joined: Wed Jun 25, 2003 5:18 pm

Re: QNX 4 boot problems

Postby kenny_gone_mad » Wed Sep 11, 2013 12:47 am

thanks for the responses, guys. hdd failing was pretty much what i was thinking, i was just hoping that it might have been something else, cause it's running a proprietary system that is sold on the hard drive, and it is hard to get spares out of them, and i haven't had a chance to get a brick level copy of the drive yet. Well, looks like that's what I'll be doing the next time that machine has a maintenance wind.
kenny_gone_mad
New Member
 
Posts: 3
Joined: Thu Aug 22, 2013 6:53 am


Return to QNX2 and QNX4

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest