Skip navigation.
Home
The QNX Community Portal

View topic - QNX2 networking

QNX2 networking

For the old QNX2 and QNX4 RTOS

QNX2 networking

Postby mgueylee » Wed Dec 17, 2003 2:24 am

Hi,

I am trying to connect to ip addresses to the same network port. I want to do this so I can connect to two networks..
mgueylee
New Member
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 17, 2003 2:20 am

Postby rick » Wed Dec 17, 2003 2:40 am

You are running QNX 2? I vaguely recall a tcpip product for QNX2. Give us an idea of what software you are using and what is working or not.
rick
QNX Master
 
Posts: 500
Joined: Wed Nov 13, 2002 3:59 am

Postby mgueylee » Wed Dec 17, 2003 3:32 pm

I want to be able to doing things like ftp to a computer on a 10.10 network and then to a wan network using the same interface card.
mgueylee
New Member
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 17, 2003 2:20 am

Postby rick » Wed Dec 17, 2003 4:33 pm

1. Confirm you are using QNX 2 - I don't think QNX shipped TCPIP for QNX2 and it was a 3rd party product.
2. Are you sure you have ethernet and not arcnet? I don't think you can do TCPIP over arcnet.
rick
QNX Master
 
Posts: 500
Joined: Wed Nov 13, 2002 3:59 am

Postby mgueylee » Wed Dec 17, 2003 7:13 pm

I looked at the version number again it's qnx 2.5. I can definitly ftp into the system. I want to know if I could use two ip addresses.
mgueylee
New Member
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 17, 2003 2:20 am

Postby rick » Wed Dec 17, 2003 7:33 pm

Can you give me the output from the following commands?

tsk info
tsk
rick
QNX Master
 
Posts: 500
Joined: Wed Nov 13, 2002 3:59 am

Postby mario » Wed Dec 17, 2003 8:31 pm

You cannot assign two ip addresses to the same ethernet device. If you need to access to network, either you install two network card or you go through a router/gateway to access the "other network".
mario
QNX Master
 
Posts: 4132
Joined: Sun Sep 01, 2002 1:04 am

Postby rick » Thu Dec 18, 2003 2:56 am

Mario, are you talking about QNX2 in specific? ifconfig <interface> alias <ipaddress> works in most environments.
rick
QNX Master
 
Posts: 500
Joined: Wed Nov 13, 2002 3:59 am

Postby mario » Thu Dec 18, 2003 5:14 pm

That news to me ;-) But can the aliases IP address be in a different segment?
mario
QNX Master
 
Posts: 4132
Joined: Sun Sep 01, 2002 1:04 am

Postby noc » Thu Dec 18, 2003 6:11 pm

virtual host (IP alias) is a result of the web popularity. I doubt the old 3rd party TCPIP stack for QNX 2 supports that, since it is before the web age :) But then, I am not a QNX 2 expert, it may. Best thing is to check the document. BTW, we still don't know which 3rd party tcpip stack the orignal poster is using.

mario, yes, you can alias IP address of a different segment...
noc
Senior Member
 
Posts: 1634
Joined: Sat Jul 06, 2002 4:34 am


Return to QNX2 and QNX4

Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 2 guests