Skip navigation.
Home
The QNX Community Portal

View topic - Display problem in QNX 6.4.1 under VMWare Environment

Display problem in QNX 6.4.1 under VMWare Environment

Discussion about the QNX6 OS.

Display problem in QNX 6.4.1 under VMWare Environment

Postby reaperhk » Sat Jan 02, 2010 3:33 am

Hello, all.
I have tried to run the QNX 6.4.1 in Vmware (The VMWare image downloaded from QNX website, run as live CD by the ISO image and installation mode).
I found that no matter which way I do, the web browser cannot display correctly. It is just "freeze" and transparent. There is a similar problem in the user => Advanced.

How can I fix this ? I have tried to run the QNX in different re-solution and also run in two different computers.(One is desktop, one is laptop).

I have attached the screenshot of Web browser and the User=>Advanced

Thanks a lot.
Attachments
QNX.jpg
(107.46 KiB) Downloaded 123 times
Last edited by reaperhk on Mon Jan 04, 2010 3:09 pm, edited 1 time in total.
reaperhk
New Member
 
Posts: 4
Joined: Fri Dec 11, 2009 4:06 am

RE: Display problem in QNX 6.4.1 under VMWare Environment

Postby mario » Sun Jan 03, 2010 12:05 am

Make sure your host is in 32 bit mode.
mario
QNX Master
 
Posts: 4132
Joined: Sun Sep 01, 2002 1:04 am

Re: RE: Display problem in QNX 6.4.1 under VMWare Environmen

Postby reaperhk » Mon Jan 04, 2010 3:07 pm

mario wrote:Make sure your host is in 32 bit mode.


Yes, all the hosts are in 32bit mode
I have tried in Windows XP pro and Vista Business 32 bits

(CPU is 64bits , but the Software (OS) is 32 bits)

P.S VMWare workstation 7 32bits
reaperhk
New Member
 
Posts: 4
Joined: Fri Dec 11, 2009 4:06 am

RE: Re: RE: Display problem in QNX 6.4.1 under VMWare Enviro

Postby mario » Mon Jan 04, 2010 4:07 pm

I'm not talking about OS/CPU but the display settings.
mario
QNX Master
 
Posts: 4132
Joined: Sun Sep 01, 2002 1:04 am

Re: RE: Re: RE: Display problem in QNX 6.4.1 under VMWare En

Postby reaperhk » Mon Jan 04, 2010 11:18 pm

mario wrote:I'm not talking about OS/CPU but the display settings.


Sorry for my misunderstood.

It is 32bits in graphic display in the Host (in Vista Business and XP)

(In the VMWare QNX, it is 16 bits and it is grey)
reaperhk
New Member
 
Posts: 4
Joined: Fri Dec 11, 2009 4:06 am

RE: Re: RE: Re: RE: Display problem in QNX 6.4.1 under VMWar

Postby mario » Tue Jan 05, 2010 12:09 am

try setting QNX in 24 or 32
mario
QNX Master
 
Posts: 4132
Joined: Sun Sep 01, 2002 1:04 am

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Display problem in QNX 6.4.1 under V

Postby reaperhk » Tue Jan 05, 2010 12:37 am

mario wrote:try setting QNX in 24 or 32


How can I set it ? it is in the Gray color as shown in attachment (sorry I am new in QNX)
Attachments
Neutrino641Target-2010-01-05-11-36-09.jpg
gray in color setting
(98.31 KiB) Downloaded 93 times
reaperhk
New Member
 
Posts: 4
Joined: Fri Dec 11, 2009 4:06 am

QNX Neutrino Display issue

Postby s4000 » Tue Jan 12, 2010 3:05 am

I am having the exact same problem under VMWare Workstation 7.0, with a Windows 7 host machine (32 bit Professional).
s4000
New Member
 
Posts: 1
Joined: Tue Jan 12, 2010 3:04 am

RE: QNX Neutrino Display issue

Postby Dom0 » Mon Apr 05, 2010 8:36 pm

I've discovered that it's a problem of VMWare Workstation version 7.0 - the devg-vmware driver doesn't work any more. This goes for QNX 6.2, 6.3, 6.4 - all of them.

My solution for 6.4 is the following:
- open /etc/system/enum/devices/graphics
- find the line where it says "-d vmware"
- add " -d vesabios " just before the above
- reboot
- choose vesabios when it asks for the graphics mode.

Solution for 6.2:
- open the display configuration
- click "Advanced"
- instead of "devg-vmware.so" write "devg-vesabios.so"
- Apply

Yay!
Dom0
New Member
 
Posts: 2
Joined: Mon Apr 05, 2010 8:21 pm

RE: QNX Neutrino Display issue

Postby Dom0 » Mon Apr 05, 2010 9:10 pm

As for QNX 6.3, one of the above solutions should work, don't know which (most likely the latter one).
Dom0
New Member
 
Posts: 2
Joined: Mon Apr 05, 2010 8:21 pm

RE: QNX Neutrino Display issue

Postby yousri » Thu Aug 05, 2010 11:31 am

gg
yousri
New Member
 
Posts: 1
Joined: Thu Aug 05, 2010 11:18 am

RE: QNX Neutrino Display issue

Postby jinma » Mon Apr 04, 2011 6:25 am

shoudn't QNX fix the vmware.so graphics driver? vesabios is okay but not as fast as vmware.so.
Anyone know if this is in works?
jinma
Senior Member
 
Posts: 428
Joined: Thu Oct 28, 2004 10:13 pm


Return to QNX6 - OS

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests