Skip navigation.
Home
The QNX Community Portal

View topic - QNX on Archos 9

QNX on Archos 9

Discussion about the QNX6 OS.

QNX on Archos 9

Postby adewolf » Wed Nov 17, 2010 4:23 pm

Hello all:
First post here for me.
I have an Archos 9:
Intel Atom Z515
Intel GMA500
9" 1024 X 600 Egalax resistive touch screen (PS2 for the egalax linux driver)

Would it be worthwhile to run QNX on this?

Thanks
Alex DeWolf
San Diego, California
adewolf
New Member
 
Posts: 5
Joined: Wed Nov 17, 2010 6:47 am
Location: San Diego, California USA

RE: QNX on Archos 9

Postby maschoen » Wed Nov 17, 2010 6:21 pm

You might want to define "worthwhile". I don't know if the egalax is supported if that is the issue.
maschoen
QNX Master
 
Posts: 2640
Joined: Wed Jun 25, 2003 5:18 pm

RE: QNX on Archos 9

Postby adewolf » Wed Nov 17, 2010 6:44 pm

Well will the touch screen work. Looks like it is supported:
http://www.qnx.com/developers/docs/6.4. ... ax.so.html
adewolf
New Member
 
Posts: 5
Joined: Wed Nov 17, 2010 6:47 am
Location: San Diego, California USA

RE: QNX on Archos 9

Postby adewolf » Wed Nov 17, 2010 6:45 pm

Oh also is the Intel GMA500 supported?
adewolf
New Member
 
Posts: 5
Joined: Wed Nov 17, 2010 6:47 am
Location: San Diego, California USA

RE: QNX on Archos 9

Postby maschoen » Wed Nov 17, 2010 7:15 pm

I've worked on a BSP which used the Polulsbo Graphics Controller. I believe I originally found the code in the Crown Beach BSP.
maschoen
QNX Master
 
Posts: 2640
Joined: Wed Jun 25, 2003 5:18 pm

RE: QNX on Archos 9

Postby Thunderblade » Fri Nov 19, 2010 10:53 am

QNX runs on all Atom platforms, so yes it should work. Does the Archos have a BIOS that supports booting from USB? You could try and boot the QNX Neutrino Live CD.
Thunderblade
Senior Member
 
Posts: 487
Joined: Thu Apr 07, 2005 11:52 am

RE: QNX on Archos 9

Postby adewolf » Fri Jan 21, 2011 4:48 pm

Well QNX booted and came up ok except for networking. It has a Broadcom 4322AG 802.11 A/G wireless chip, is there any way to get this working?
adewolf
New Member
 
Posts: 5
Joined: Wed Nov 17, 2010 6:47 am
Location: San Diego, California USA

RE: QNX on Archos 9

Postby maschoen » Fri Jan 21, 2011 9:03 pm

Support for wireless networking is limited on QNX. The one chip I've heard of working was a Broadcom, but I don't know which one. You should check the QNX hardware database. If it is supported, it is unlikely that it will startup automatically the way wired cards do.
maschoen
QNX Master
 
Posts: 2640
Joined: Wed Jun 25, 2003 5:18 pm

RE: QNX on Archos 9

Postby adewolf » Fri Jan 21, 2011 10:47 pm

What are the commands to get a driver loaded?
adewolf
New Member
 
Posts: 5
Joined: Wed Nov 17, 2010 6:47 am
Location: San Diego, California USA


Return to QNX6 - OS

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest