Skip navigation.
Home
The QNX Community Portal

View topic - Adding Bridge Drivers

Adding Bridge Drivers

Discussion about the QNX6 OS.

Adding Bridge Drivers

Postby cciarleg » Mon May 23, 2011 4:56 pm

Hi,

I am attempting to add a device I have configured manually as a bridge device. (It is a Dlink DAP2553 WAP configured to be a bridge)

I have tried the traditional way of creating a bridge.

#ifconfig bridge create

gives

ifconfig siocifcreate invalid argument

and

#ifconfig -C
gives
#vlan pppoe ppp lo

I am not seeing a bridge device. I have added brconfig to the bld file.

Does this mean I am missing the drivers for a bridge configuration? If so, is there a good way to add those drivers? The Ethernet connection works (I have had this on a router previously and successfully).

Network drivers are called by either (depending on the device detected)

io-pkt-v4 -d e1000 vid=0x8086, did=0x10d3 -p tcpip

or

io-pkt-v4 -d e1000 vid=0x8086, did=0x1501 -p tcpip

Then the IP, netmask, and default gateway are set.

I end up with a wm0 interface with a static IP that I want to add as a bridge device.

How do I add in the bridge interface type?

Thanks!
cciarleg
Active Member
 
Posts: 23
Joined: Sat Jan 29, 2011 1:15 am

RE: Adding Bridge Drivers

Postby cciarleg » Mon May 23, 2011 7:38 pm

nevermind-got it!

needs an io-pkt-v4-hc instead of the io-pkt-v4
cciarleg
Active Member
 
Posts: 23
Joined: Sat Jan 29, 2011 1:15 am


Return to QNX6 - OS

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests