Skip navigation.
Home
The QNX Community Portal

View topic - Opera rendering engine configuration

Opera rendering engine configuration

Discussion about the QNX6 OS.

Opera rendering engine configuration

Postby lullaby » Tue Nov 25, 2014 8:22 am

Dear all,

We are just trying to configure the back-end engine in QNX6.x.
Some links like the following says it is possible to configure the back-end engine to opera.
http://www.openqnx.com/phpbbforum/viewtopic.php?t=1037
http://www.osnews.com/permalink?f304325
http://www.openqnx.com/phpbbforum/viewtopic.php?t=1760

But we are not pretty sure how to do it.
I have searched in our QNX6.4 machine references of opera.. Didn't find any keyword..
Can you please tell us how we can incorporate opera rendering engine in QNX?
Has anyone already ported it to QNX?
How this works?

Looking forward to your reply..
Thanking you,
Lullaby..
lullaby
Active Member
 
Posts: 82
Joined: Fri Jun 15, 2012 6:19 am

Re: Opera rendering engine configuration

Postby lullaby » Wed Nov 26, 2014 7:43 am

Dear all,

I have successfully downloaded Opera server for QNX from the link http://arc.opera.com/pub/opera/qnx/
The file is of .qpr format.
I have installed it using qnxinstall in our QNX6.3 machine.
Also installed it in our QNX6.4 machine by copying the qnxinstall binary from QNX6.3 to QNX6.4.

I am now trying to configure my voyager browser in QNX6.3 to work with opera server.
I have edited my /etc/photon/webservers file to the following:
# default server for "online" browsing (Voyager client by default uses this)
#online = vserver,VoyagerServer-2
#online = netfront,NetfrontServer
#online = /opt/Mozilla/mozilla/run-mozilla.sh /opt/Mozilla/mozilla/mozserver,MozillaServer

online = /opt/opera/opera,OperaServer-2
# default server for help browsing
help = vserver.file,VoyagerFile
r


I have then opened voyager browser and checked the output of pidin command.
I found "opera" is running.
Voyager browser is also running. But it seems the browser is lacking something.
Seems like browser window is hanging.. The background is not loading correctly.
It seems there are some problems. I am attaching the screenshot (2014-11-26_131154.jpg) with this post
for a better understanding.

Please share your thoughts on this issue.

Thanks,
Lullaby.
Attachments
2014-11-26_131154.jpg
Screenshot of voyager browser configured with opera server on QNX6.3
(61.39 KiB) Not downloaded yet
lullaby
Active Member
 
Posts: 82
Joined: Fri Jun 15, 2012 6:19 am

Re: Opera rendering engine configuration

Postby Tim » Wed Nov 26, 2014 5:37 pm

That Opera archive was last updated in 2001!

That's *long* before QNX 6.3 or QNX 6.4 came out. It's possible the binaries aren't compatible in some way with 6.3 or 6.4.

Not to mention the fact that in 2001 browser standards were light years from where they are in 2014. I'd be surprised if it worked at all. What you are doing is the equivalent of taking software that was written for Win 98 and trying to install and run it in Windows 7. You shouldn't be surprised if it doesn't work.

What's exactly at http://test?

Tim
Tim
Senior Member
 
Posts: 1388
Joined: Wed Mar 10, 2004 12:28 am

Re: Opera rendering engine configuration

Postby lullaby » Tue Dec 23, 2014 6:13 am

Thank you for your reply, Tim.

Regards,
Lullaby

"Wish you a Merry Christmas and Happy New Year in advance"
lullaby
Active Member
 
Posts: 82
Joined: Fri Jun 15, 2012 6:19 am


Return to QNX6 - OS

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron