Skip navigation.
Home
The QNX Community Portal

View topic - Adding photon to buildfile in qnx 6.5

Adding photon to buildfile in qnx 6.5

QNX Application portings.

Adding photon to buildfile in qnx 6.5

Postby pradeep » Thu Dec 27, 2012 6:02 am

Hello all,
I am working with build file on qnx 6.5.0 where i am able to sucessfully build the image file without photon component but when i add the photon component (photon path,env variables ,shared objects,dlls) in the image file the image file does not boot and gets stuck up at the loading ifs............ .
Can anyone suggest some solution.
regards
pradeep
pradeep
Active Member
 
Posts: 20
Joined: Tue Aug 09, 2011 7:17 am

Re: Adding photon to buildfile in qnx 6.5

Postby denkelly » Thu Dec 27, 2012 1:21 pm

It is very likely your ifs has exceeded the default size assumed by the loader. If the size of the ifs exceeds 3M less 64K, then you should change "Image Address" from "Default" (0x400000) to something larger. For example, 0x800000 will enable a (nearly) 7M ifs.
denkelly
Senior Member
 
Posts: 161
Joined: Sat Aug 02, 2008 3:27 pm

Re: Adding photon to buildfile in qnx 6.5

Postby maschoen » Thu Dec 27, 2012 2:01 pm

It is also possible that there is a limitation built into your BIOS. I ran into this problem when I upgraded a Dell Server from QNX 6.3 to 6.32. The installation CD boot failed the way you described. I was able to build a custom boot file without all the drivers on the installation CD and it then worked.
maschoen
QNX Master
 
Posts: 2644
Joined: Wed Jun 25, 2003 5:18 pm

Re: Adding photon to buildfile in qnx 6.5

Postby pradeep » Tue Jan 01, 2013 11:52 am

Thanks denkelly and maschoen,

My prob was memory i have defined the memory as 8m and it worked.

But i am stuck with an interesting problem?

I have created a build file (qnx 6.5.0 and x86 platform)with required libs,shared libs,dll and i am able to run the c binaries in the image file but when i run the GUI binary the code is being executed(i am able to see all the debug messages) but not able to see the GUI screens which i have developed in Photon app builder.

I have been debugging but not able to find the solution.

Please suggest me a solution?

regards
pradeep
pradeep
Active Member
 
Posts: 20
Joined: Tue Aug 09, 2011 7:17 am

Re: Adding photon to buildfile in qnx 6.5

Postby maschoen » Tue Jan 01, 2013 6:10 pm

I guess you mean that you are seeing text messages. So your video screen is still in text mode.
So it never went into graphics mode.
This is a configuration problem in your build file.
You might want to post it.

I've always found this a very tricky area.
You install QNX development and it works.
But it can be difficult to reproduced this on a target machine.
The documentation is there, but it's scattered around.
maschoen
QNX Master
 
Posts: 2644
Joined: Wed Jun 25, 2003 5:18 pm

Re: Adding photon to buildfile in qnx 6.5

Postby pradeep » Thu Jan 03, 2013 7:27 am

I solved the problem, problem was with the io-display,once i gave correct vendor id ,deviceid it worked.
pradeep
Active Member
 
Posts: 20
Joined: Tue Aug 09, 2011 7:17 am


Return to Porting

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron