Skip navigation.
Home
The QNX Community Portal

View topic - Move mouse pointer from keyboard

Move mouse pointer from keyboard

Isn't the name clear?

Move mouse pointer from keyboard

Postby asheeshcse » Wed Sep 03, 2014 8:01 am

Dear All,

I want to move mouse point from keyboard and simulate the click also. My system does not have mouse connection, but i want to do all function done by mouse using keyboard.

I am new to QNX. Plz suggest. Thanks in advanced.

--
Asheesh
asheeshcse
New Member
 
Posts: 2
Joined: Tue Jan 12, 2010 8:42 am

Re: Move mouse pointer from keyboard

Postby maschoen » Wed Sep 03, 2014 5:28 pm

This can be done but you would need to write a rather advanced Photon program to do this. There are a number of complications such as how to move the pointer effectively using the keyboard. Moving one pixel per keystroke would be too slow, but not having fine control would make operating the system impossible. You also have to figure a way to pass through the keys you use for cursor control when the program needs to see them.
maschoen
QNX Master
 
Posts: 2644
Joined: Wed Jun 25, 2003 5:18 pm

Re: Move mouse pointer from keyboard

Postby asheeshcse » Tue Oct 14, 2014 6:30 am

Dear Maschoen, Is there any code at driver level for keyboard so i can do that?????????
asheeshcse
New Member
 
Posts: 2
Joined: Tue Jan 12, 2010 8:42 am

Re: Move mouse pointer from keyboard

Postby maschoen » Tue Oct 14, 2014 6:37 am

asheeshcse wrote:Dear Maschoen, Is there any code at driver level for keyboard so i can do that?????????


You are asking whether there exists code to do what I just suggested? Not to my knowledge.
maschoen
QNX Master
 
Posts: 2644
Joined: Wed Jun 25, 2003 5:18 pm

Re: Move mouse pointer from keyboard

Postby Tim » Tue Oct 14, 2014 2:31 pm

What are you actually trying to simulate?

Does this have to allow 'free-play' in that the mouse can move anywhere and do drag-drop, resizing, right clicks etc? Or do you have fixed objects (buttons, icons etc) that you just want the user to be able to easily jump from one to another to select one?

If it's the latter, you can just let the Tab key cycle between your buttons/objects and have the Enter key select (left mouse click). In the mid 90's under QNX Windows I did that on a system that had a keyboard and no mouse. I also had a 1 letter short cut for all my buttons (that 1 letter was a different color than the other text in the button so users would know what the shortcut was for any button) so that the Tab cycling wasn't necessary.

Tim
Tim
Senior Member
 
Posts: 1390
Joined: Wed Mar 10, 2004 12:28 am


Return to GUI Programming

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 3 guests

cron