command in the help not working in terminal QNX 6.2.1

bridged with qdn.public.qnxrtp.newuser
Post Reply
Charles-Etienne Lemay

command in the help not working in terminal QNX 6.2.1

Post by Charles-Etienne Lemay » Wed Oct 01, 2003 3:06 pm

HI,

I just update from 6.1 to 6.2.1 (new installation ) ( non-cormercial ) and I
try to run some command in the terminal and it's not working! got any idea ?

exemple of the command : portmap, nfsd, mkifs

The response is : /bin/sh portmap : not found

I have install all the package that come with the CD. Did I mist something?

I also try to run a program that I made : MakeImage and got the same
response even if I'm in the right directory.
But if I right /embed/MakeImage, it work.

Do I have to create those path somewhere?

P.S. Everything was working fine on QNX 6.1 but I't wasn't me the setup the
PC

Thanks for you're help

Frank

Re: command in the help not working in terminal QNX 6.2.1

Post by Frank » Thu Oct 02, 2003 10:47 am

Charles-Etienne Lemay wrote:
HI,

I just update from 6.1 to 6.2.1 (new installation ) ( non-cormercial ) and I
try to run some command in the terminal and it's not working! got any idea ?

exemple of the command : portmap, nfsd, mkifs

The response is : /bin/sh portmap : not found

I have install all the package that come with the CD. Did I mist something?

I also try to run a program that I made : MakeImage and got the same
response even if I'm in the right directory.
But if I right /embed/MakeImage, it work.

Do I have to create those path somewhere?

P.S. Everything was working fine on QNX 6.1 but I't wasn't me the setup the
PC

Thanks for you're help
You can set paths in the file /etc/profile

Charles-Etienne Lemay

Re: command in the help not working in terminal QNX 6.2.1

Post by Charles-Etienne Lemay » Thu Oct 02, 2003 1:39 pm

Still not working! :(

Still got the same message when write down those command.

Is the QNX 6.2.1 NC as the sames features tha the comercial one??


"Frank" <nospam@please.com> a écrit dans le message de
news:blgvou$qoj$1@tiger.openqnx.com...
Charles-Etienne Lemay wrote:

HI,

I just update from 6.1 to 6.2.1 (new installation ) ( non-cormercial )
and I
try to run some command in the terminal and it's not working! got any
idea ?

exemple of the command : portmap, nfsd, mkifs

The response is : /bin/sh portmap : not found

I have install all the package that come with the CD. Did I mist
something?

I also try to run a program that I made : MakeImage and got the same
response even if I'm in the right directory.
But if I right /embed/MakeImage, it work.

Do I have to create those path somewhere?

P.S. Everything was working fine on QNX 6.1 but I't wasn't me the setup
the
PC

Thanks for you're help


You can set paths in the file /etc/profile

Frank

Re: command in the help not working in terminal QNX 6.2.1

Post by Frank » Fri Oct 03, 2003 11:01 am

I do not know if NC has the same features as the commercial one. I am
still using 6.2.0.
Back to your problem:
If you can not execute portmap, maybe it is missing. You can check for
files with the following command:
e.g.
find / -name portmap
That will get you a list where this program exists.

if you want to execute a program in your current directory you may have to
add the path "./" into the profile file. Was not needed in version 6.2.0
but in QNX4.25 it was neccesary.

Hope that helps....
Frank

Charles-Etienne Lemay

Re: command in the help not working in terminal QNX 6.2.1

Post by Charles-Etienne Lemay » Fri Oct 03, 2003 12:53 pm

found it , those command are not there!!! :(


Can someone tell me if in the NC version there is some command missing?

"Frank" <nospam@please.com> a écrit dans le message de
news:bljkul$56a$1@tiger.openqnx.com...
I do not know if NC has the same features as the commercial one. I am
still using 6.2.0.
Back to your problem:
If you can not execute portmap, maybe it is missing. You can check for
files with the following command:
e.g.
find / -name portmap
That will get you a list where this program exists.

if you want to execute a program in your current directory you may have to
add the path "./" into the profile file. Was not needed in version 6.2.0
but in QNX4.25 it was neccesary.

Hope that helps....
Frank



Roger Smith

Re: command in the help not working in terminal QNX 6.2.1

Post by Roger Smith » Fri Oct 03, 2003 8:06 pm

Charles-Etienne Lemay wrote:
found it , those command are not there!!! :(


Can someone tell me if in the NC version there is some command missing?
None of the commands you listed are included with the NC version.

Post Reply

Return to “qdn.public.qnxrtp.newuser”