GIMP colors

bridged with qdn.public.qnxrtp.applications
Post Reply
David Alessio

GIMP colors

Post by David Alessio » Wed Oct 16, 2002 9:15 pm

The colors of JPGs loaded in GIMP (RTP 6.2) are wrong!?!?
It seems that somewhere there is a RGB->BGR translation.
Has anyone seen/fixed this?
Is it an issue with XPhoton, GIMP, or something else?

Thanks,
-david

liug

Re: GIMP colors

Post by liug » Wed Oct 16, 2002 11:01 pm

David Alessio <david.alessio@hsa.hitachi.com> wrote:
The colors of JPGs loaded in GIMP (RTP 6.2) are wrong!?!?
It seems that somewhere there is a RGB->BGR translation.
Has anyone seen/fixed this?
Is it an issue with XPhoton, GIMP, or something else?
have you tried to run it under the native xfree86?
check the openqnx mailing list if you need help on
setting up real X Window on QNX6.

David Alessio

Re: GIMP colors

Post by David Alessio » Thu Oct 17, 2002 9:01 pm

liug wrote:
David Alessio <david.alessio@hsa.hitachi.com> wrote:
The colors of JPGs loaded in GIMP (RTP 6.2) are wrong!?!?
It seems that somewhere there is a RGB->BGR translation.
Has anyone seen/fixed this?
Is it an issue with XPhoton, GIMP, or something else?

have you tried to run it under the native xfree86?
check the openqnx mailing list if you need help on
setting up real X Window on QNX6.
In short, no. I know GIMP works as expected under XFree86 (on any
supported platform/OS). My problem is with GIMP on XPhoton on Photon ;)

Thanks,
-david

Chris McKillop

Re: GIMP colors

Post by Chris McKillop » Thu Oct 17, 2002 9:30 pm

Known issue David. I fixed it for my previous port, but for some reason the
gimp plugin, when built on QNX, flips the colours around. I forget how to
fix it but I will figure it out again and it will be part of 6.2.1.

chris


David Alessio <david.alessio@hsa.hitachi.com> wrote:
liug wrote:

David Alessio <david.alessio@hsa.hitachi.com> wrote:
The colors of JPGs loaded in GIMP (RTP 6.2) are wrong!?!?
It seems that somewhere there is a RGB->BGR translation.
Has anyone seen/fixed this?
Is it an issue with XPhoton, GIMP, or something else?

have you tried to run it under the native xfree86?
check the openqnx mailing list if you need help on
setting up real X Window on QNX6.

In short, no. I know GIMP works as expected under XFree86 (on any
supported platform/OS). My problem is with GIMP on XPhoton on Photon ;)

Thanks,
-david
--
Chris McKillop <cdm@qnx.com> "The faster I go, the behinder I get."
Software Engineer, QSSL -- Lewis Carroll --
http://qnx.wox.org/

David Alessio

Re: GIMP colors

Post by David Alessio » Thu Oct 17, 2002 9:45 pm

Thanks :)

Chris McKillop wrote:
Known issue David. I fixed it for my previous port, but for some reason the
gimp plugin, when built on QNX, flips the colours around. I forget how to
fix it but I will figure it out again and it will be part of 6.2.1.

chris

David Alessio <david.alessio@hsa.hitachi.com> wrote:
liug wrote:

David Alessio <david.alessio@hsa.hitachi.com> wrote:
The colors of JPGs loaded in GIMP (RTP 6.2) are wrong!?!?
It seems that somewhere there is a RGB->BGR translation.
Has anyone seen/fixed this?
Is it an issue with XPhoton, GIMP, or something else?

have you tried to run it under the native xfree86?
check the openqnx mailing list if you need help on
setting up real X Window on QNX6.

In short, no. I know GIMP works as expected under XFree86 (on any
supported platform/OS). My problem is with GIMP on XPhoton on Photon ;)

Thanks,
-david

--
Chris McKillop <cdm@qnx.com> "The faster I go, the behinder I get."
Software Engineer, QSSL -- Lewis Carroll --
http://qnx.wox.org/

liug

Re: GIMP colors

Post by liug » Thu Oct 17, 2002 10:46 pm

David Alessio <david.alessio@hsa.hitachi.com> wrote:
In short, no. I know GIMP works as expected under XFree86 (on any
supported platform/OS). My problem is with GIMP on XPhoton on Photon ;)
now I read the post from cdm, most likely your statement is untrue.
gimp should fail in xfree86 (on qnx) too if it is a gimp port issue.

the reason I asked you to try it with xfree86/qnx was to isolate
whether the problem is XPhoton or gimp qnx port itself.

frank

Armin Steinhoff

Re: GIMP colors

Post by Armin Steinhoff » Fri Nov 01, 2002 10:57 am

David Alessio wrote:
liug wrote:

David Alessio <david.alessio@hsa.hitachi.com> wrote:
The colors of JPGs loaded in GIMP (RTP 6.2) are wrong!?!?
It seems that somewhere there is a RGB->BGR translation.
Has anyone seen/fixed this?
Is it an issue with XPhoton, GIMP, or something else?

have you tried to run it under the native xfree86?
check the openqnx mailing list if you need help on
setting up real X Window on QNX6.

In short, no. I know GIMP works as expected under XFree86 (on any
supported platform/OS). My problem is with GIMP on XPhoton on Photon ;)
You have to link against the JPEG libs provided by QSSL ... if you are
going to use gimp with XPhoton.

Armin

Thanks,
-david

Post Reply

Return to “qdn.public.qnxrtp.applications”